JAK VYBRAT POLO KOŠILI

 Polo košile Feratt


Materiál

Polo trika se vyrábějí z různých materiálů od přírodních po syntetické. Syntetické materiály se používají především pro funkční a sportovní trika. Polyester nebo směs bavlna/polyester může prodloužit životnost, jsou ale méně prodyšné, zvyšují pocení a snižují komfort. Tyhle pola u nás nehledejte :).

Nejtypičtější a nejoblíbenější materiál pro polo košile je kvalitní 100% bavlna – prodyšná, chladivá, savá a na omak velmi příjemná. Ale není bavlna jako bavlna. Naše luxusní řady jsou vyrobeny z egyptské bavlny, upravené navíc mercerováním (štítek mercerized). Vlákna této bavlny mají více než 30 mm, což oceníte ve větší hebkosti, pevnosti a prodyšnosti, mercerováním vlákna získávají navíc vetší lesk, pevnost a lépe a déle udrží barvu.

Bavlněná pola se typicky dodávají vyrobené ze dvou hlavních tkanin:

Detail látky Pique

Pique (piké) – originální polo materiál, pique je pleten do tkaného vzoru, který propůjčuje materiálu texturovaný povrch. Tkanina má vyšší gramáž, ale dírky ve vazbě ji udržují prodyšnou a odolávají tomu, aby byly vidět stopy potu. Rukávy typicky končí v žebrovaném pásku. Pola pique jsou více formálnější a luxusnější.

 

 

Detail látky Jersey

Jersey (žerzej) - polo je vyrobeno ze stejného druhu látky, která se používá pro výrobu triček – povrch je plochý, hladký, měkký a přináší elastický pocit. Rukávy jsou většinou zakončeny v jednoduchém lemu. Polo bývá lehčí, je příjemné na nošení, ale ukáže více potu a je méně trvanlivé. Je určeno pro více neformální i sportovní příležitosti.

 


Střih

Variant je spousta, ale na tyto dvě hlavní kritéria dohlédněte:

  • Délka: spodní lem by neměl zasahovat dál, než do poloviny kapes nohavic, ideálně pár centimetrů pod pásek; košile by měla být dostatečně dlouhá, abyste ji mohli zastrčit a dost krátká, abyste ji mohli nosit, aniž by to vypadalo jako noční košile.
  • Rukávy: měly by sahat do poloviny bicepsu, rozhodně ne delší, než 2/3 horní části paže.

 Celkově by mělo polo kopírovat tvar těla - ale ne příliš těsně - ideálně modern nebo slim fit střih.


Pola CURTIS

„Vlajková loď“ mezi polo triky FERATT. Díky

  • jemnému výběru barev vláken, ze kterých je vyrobeno nejen polo, ale i pružné límečky a manžety rukávů,
  • decentním detailům,
  • a hlavně legou, která kryje knoflíčky

je řada CURTIS nejvíce elegantní volbou klidně i pro formální outfity. Nabízíme v 6 barevných kombinacích. Mercerovaná 100 % bavlna, pique materiál, tkaný z vláken dle našeho výběru. Modern střih více povolí přes hrudník, zužuje se směrem k pasu. Rukávy ideální délky dají vyniknout bicepsům.