Vybíráme nejvhodnější košili na svatbu pro ženicha i svatebčany

Pánská svatební košile. Jakou zvolit?

Chystáte se na svatbu a potřebujete si vybrat košili? V tomto článku se dozvíte, po které sáhnout. Nejprve si předem zjistěte, v jakém duchu je organizovaná svatba, na kterou se chystáte. Vše potom podřídíte míře formálnosti nebo volnosti, popř. určitému tématu svatby (oficiální v kostele, v přírodě, u vody, na úřadě). Pamatujte, že důležité je, abyste se v košili cítili co nejlépe, protože svatba trvá někdy i celý den. Při výběru tedy dbejte na správný střih a volbu materiálu, ze kterého je ušitá. Přírodní materiály jako bavlna, len, hedvábí vám zajistí, že se budete cítit po celou dobu svatby dobře.

Vybírejte takovou pánskou svatební košili, ve které se budete cítit pohodlně po celou dobu svatby
 
Svatební košile

Ve Feratt nabízíme pánské svatební košile z prémiových přírodních materiálů. Disponují luxusním vzhledem, skvělými vlastnostmi a vy se budete cítit komfortně od obřadu až do večerní party. Zvolený střih „slim“ nebo „modern“ se bude hodit muži standartní až atletické postavy. Volnější střih „regular“ potom dokáže skrýt i menší nedokonalosti postavy. Ke svatební košili je potřeba i svatební oblek.

Formální svatby jsou ve volnosti výběru nejvíce limitující 
 

U formální svatby (např. typu „black-tie“) byste měli zvolit bílou košili s klasickým límečkem např. z řady F-LINE, s manžetami na manžetové knoflíčky. Pokud je vyžadován smoking, sáhněte po smokingové košili RAOUL.

V každém případě, vždy musíte zůstat dokonalý po celou dobu svatby. Oblečte si pod košili "neviditelné tričko". Zamezí nadměrnému pocení a zároveň je dokonale prodyšné a diskrétní. Velmi praktické je v tělové barvě, kdy je považováno za spodní prádlo. Světlou košili na těle "zmatní" a odstraní případnou průhlednost látky. Je z přírodních materiálů a vy určitě oceníte, že jej můžete obléci nejen pod smokingovou košili. 

Svatební košile
Typická pánská svatební košile je v bílé nebo smetanové barvě.
 
Svatební košile

Svědek a hosté by měli obléci bavlněnou košili nejčastěji v bílé, nebo smetanové barvě. Svatební košilí z prémiových materiálů, která je na svatbu jak dělaná, je například košile z „pima bavlny“. To je úplně nejvyšší kvalita bavlny, kterou si můžete dopřát. Nezávisí potom, zda bude mít klasickou manžetu, anebo na manžetové knoflíčky, obojí se pro svatebčany hodí. Jestli ještě nejste rozhodnutý, pořiďte si košili ITALY MODERN s klasickými bílými knoflíky na manžetách, které můžete na poslední chvíli nahradit slavnostními manžetovými knoflíčky.

Letní svatbu v přírodě si můžete užít také ve lněné košili. Inspiraci o takto laděné svatbě najdete v našem článku o Boho svatbách, kde najdete i další tipy na vhodná saka, šle, boty a další doplňky.

Ženich si může dovolit různě experimentovat podle typu obleku.
 

Košile ženicha může být i výraznější. Ženich si může dovolit košile s jemným vzorem, z přírodních materiálů jako je např. len (u svatby typu „boho“), zvolit různé odstíny ke svému obleku – růžová, fialová, nebo jiné pastelové barvy. S odlišným límečkem, nebo manžetami, výraznější strukturou a různými doplňky (šle, motýlek,..). Svatební kravata v bílé a krémové, nebo odstínech pudrové s lesklými ornamenty, perfektně doplní zvolenou košili a navodí slavnostní look.  

Svatební košile

A nejde jen o pánskou svatební košili. Na svatbu vás oblékneme od hlavy k patě, a to pod "odborným dohledem". Na prodejně Feratt Fashion vám pomůžeme vybrat na svatbu ten správný perfektně padnoucí oblek na svatbu, abyste si svatbu opravdu užili. Doporučujeme si prohlédnout naše outfity na svatbu, kde načerpáte inspiraci.