Pánské sako: Znáte rozdíly mezi oblekovým, sportovním a blejzrem?

Vhodně vybrané sako ve vašem šatníku dokáže skoro zázraky. Má široký potenciál využití, díky kterému můžete každý den vypadat jinak v závislosti na tom, jaké doplňky zvolíte. Styl, pohodlí, kvalita a co největší využitelnost je to, na čem si ve FERATT nejvíce zakládáme. Proto lze pomocí vhodných doplňků všechna naše saka modifikovat na formálnější nebo sportovnější verzi.

A budete lvem nejen v salonu …

Oblekové sako
Formálního vzhledu dosáhnete při použití obou součástí obleku, tedy saka a kalhot. Oblekové sako však můžete nosit i samostatně, a to například doplněné o bílé tričko a bílé tenisky. Vznikne tak nebezpečně přitažlivý outfit, který vypadá svižně a mladistvě. Pánské obleky vyrábíme tak, aby byly nejen stylové, ale hlavně pohodlné. Nemusíte se tak bát pocitu, že v obleku budete jako v brnění - naopak, naše obleky jsou vhodné pro celodenní nošení. Žít po italsku, zůstat šik a cítit se přitom volně - to je náš záměr.


oblekove sako

 

Pokud hledáte formální oblečení, vyzkoušejte některý z našich obleků - pohodlí zaručeno.


Pánský oblek Solar a Miami (modré obleky), Thor a Ohio (černé obleky), Arona a Zatora (vlněné obleky), Performance (pružné obleky).

pansky oblek cerny 

 

Tričko a bílé tenisky umí proměnit vzhled obleku a přiměřeně outfit odlehčit, pokud to situace umožňuje.

oblek a tenisky

 

Pánský blejzr

"Jaký je rozdíl mezi blejzrem a sakem?" - to je častá otázka při výběru saka. Stručně řečeno, blejzr je méně formální, sportovnější typ saka s jednořadým nebo dvouřadým zapínáním. Vzhledem k tomu, že jeho primární využití je zejména pro business účely a celodenní nošení, vyznačuje se mnohem větší pohodlností než klasické oblekové sako.

Pokud vybíráte jedno pánské sako na celou sezónu a pro více příležitostí, volte neutrální barvy, které se dobře kombinují a nikdy nevychází z módy. Pánský blejzr lze doplnit klasicky košilí, ať už bílou, nebo s jemným vzorem, či tričkem a teniskami pro sportovnější vzhled.

U nás koupíte například blejzr Ben a blejzr Dario (v různých barevných provedeních).

pansky blejzr

Pánský blejzr mívá i více zdobných prvků jako vystínované knoflíky, štepované kapsy či odnímatelné ozdoby na klopě. Na detaily si ve FERATT potrpíme.

Typické detaily:
detaily panske sako

Na rozdíl od oblekového saka se pánský blejzr nenosí úplně vypasovaný, takže je více pohodlný. Hodí se tedy do školy, do práce nebo na běžnou obchodní schůzku. Pokud jej kombinujete s košilí, už není třeba řešit kravatu. Jde o střední typ formálnosti. 

Dobře vypadá s ležérní šálou. Zahřeje a podtrhne váš styl.

  sako a sala

 

Jak jednoduše změnit styl i v průběhu dne? Tajemství tkví v doplňcích (boty, pásek, šála, atd.):

saka doplnky

 

Pánské sportovní sako
Do práce, do školy, na rande i na procházku - tady všude je sportovní sako "jako doma". Jedná se o nejméně formální sako z pánských sak a i proto je tak oblíbené. Prodává se samostatně. Je skvěle kombinovatelné, k dostání v mnoha barevných a vzorových variacích (modré, černé, šedé, hnědé a další), ušité z nejrůznějších typů látek. U našich sportovních sak oceníte přídavek elastanu, díky kterému látka mírně pruží a dopřává vám maximální volnost v pohybu.

Pánské sportovní sako

 

 

Budeme se těšit na vaši návštěvu na všech našich prodejnách FERATT, kde vám rádi pomůžeme s výběrem toho pravého kousku.